DofferBlues

DofferBlues

Easily customize your share description with the Shindig theme!

The Juke Joints

Als je het twintigste Dofferblues viert en je moet één band terug vragen, dan denk je meteen aan the Juke Joints.  Al meer dan 35 jaar de Zeeuwse Masters of Rock Rollin Blues. Ze stonden voor het laatst in 2011 op het hoofdpodium, dus het wordt weer tijd voor ze om terug te komen naar onze Home Town.

De heren hebben de afgelopen jaren tot twee keer toe De Award voor ‘The Best Dutch Blues Band’ gewonnen uit handen van The Dutch Blues Foundation. Deze Zeeuwse gasten promoten zichzelf prima, zijn nog steeds met regelmaat op de diverse podia in Nederland en België te zien, sterker nog, ook ver daarbuiten o.a.: Duitsland, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Engeland en zelfs nog verder de plas over, de USA. Ze stonden op alle bluesfestivals van naam in de wereld en organiseren zelf jaarlijks het altijd uitverkochte Kwadendamme bluesfestival.

Peter Kempe: Lead Vocal/Drums/Mandoline; Michel Staat: Gitaar / Sonnyboy van der Broek: Harmonica/Vocal/Accordeon; Derk Korpershoek: Bass/Vocal: The Juke Joints hebben het affiche gedeeld met Joe Bonamassa-George Thorogood- The Paladins-Van ‘The Man’ Morrisson-Jan Akkerman-Kim Wilson-Roomful of Blues-Walter Trout-Johnny Winter-Bonnie Riatt-Ten Years After- en zo kan het wel even doorgaan.
Hun laatste plaat die un&plugged ‘live’ werd vorig jaar april (2017) opgenomen voor het programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met de Australische gitarist Lloyd Spiegel als ‘special guest’. Als je een dergelijke opname op cd durft te zetten dan ben je overtuigd van je eigen kwaliteiten, die ze ontegenzeggelijk hebben.

Ze spelen verschillende stijlen in het genre van zydeco, steviger bluesrock, of een prima Chicagoblues nummer. Altijd even gepassioneerd en gedreven gespeeld. Soms heerlijk vuig en smerig, dan weer ingetogen. Heerlijk gitaarwerk van Michel Staat, die strakke licks afwisselt met stevige solo’s. Peter Kempe grijpt als drummer nog altijd naar zijn Mandoline tussen de klappen door en bassist Derk Korpershoek legt een stevig groovende ondergrond neer waarover Sonnyboy van der Broek een sausje legt met harp en soms een trekzak waardoor de sfeer elke keer anders is

Ik heb wel eens iemand denigrerend horen zeggen dat The Juke Joints slechts een feestband zou zijn, maar ik zou zeggen dat The Juke Joints er elke keer weer een feest van maken. Een understatement.

Meer informatie: http://www.thejukejoints.com/

HOOFDSPONSOR