Hevank DofferBlues

Hevank DofferBlues

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Bourbon Street (BE)

Bourbon Street (BE)

Het Belgische Bourbon Street stond in 2012 ook al op het cafépodium en is door zo op zijn plaats dat ze er dit jaar weer mogen staan. Music is in their veins … of moeten we stellen dat dit statement zeker Blues aanbelangt, want dat is het minste wat je kan zeggen. Louter toevallig plaatsten Mario Jossels en Jo Vossen een bijna identiek zoekertje op internet waardoor ze zich vrijwel onmiddellijk als magneten tot elkaar voelden aangetrokken en zo besloten om samen het één en ander uit te proberen. Door Mario werd Maurice Vandepas aangesproken en Jo trok Luc Boonen aan om samen als viertal aan de eerste repetities te beginnen als groep waaruit later Bourbon Street zou ontstaan. Niet dat ze zich hals over kop in een avontuur wensten te storten, want er werd duchtige op los gerepeteerd alvorens na een dik jaar van brainstormen aan een try-out werd gedacht.

Sinds die dag is Bourbon Street in bluesworld op diverse podia in de BeNel een vaste waarde geworden en deelden ze reeds de affiche met namen als Ana Popovic, Ian Siegal en Scott McKeon. “Bourbon Street Style” is een mix van Funk, rauwe Swampblues en Rock, maar de leidraad in dit alles is en blijft Blues. Recent, op 1 augustus zag Maurice Vandepas zich, door familiale omstandigheden, genoodzaakt om de band te verlaten en werd er naarstig gezocht naar een waardige opvolger, al wordt Maurice door de band nog steeds als ‘brother’ in de armen gesloten.

Ondertussen werd Wilfried Claesen aangetrokken als drummer , die tijdens een optreden van Bourbon Street dacht ‘dit lijkt me wel iets’, en met de steun van zijn vrouwke heeft hij zich aangeboden . Na een try-out in Acosse in “Le petit tonneau” gaat Bourbon Street verder met Wilfried achter de drums en verkennen ze de nieuwe wegen die nu open liggen.

Meer info: www.bourbon-street.be

HOOFDSPONSORS