DofferBlues

DofferBlues

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Blood, Sweat & Kiers

Maar liefst vier van de zes bands op dit festival stonden de afgelopen 20 jaar al eerder op Dofferblues en Blood, Sweat and Kiers stond in 2010 al op het Do. Dat is de formatie rondom de saxofonist Wouter Kiers. Zij staat garant voor een avond dansen, feesten, beulen, swingen, maar bovenal genieten !! SAX, JUMP and ROCK & ROLL

Blood Sweat & Kiers met gitaar, drums, bas, drie vocalen maar “vooral” met de tenorSax van Wouter Kiers, klinkt Blood Sweat & Kiers als een muzikale snelkookpan van diverse stijlen: Dubbel gemixt en extra gekruid!! Maar altijd met die “Roots” van waar ze vandaan komen.

Dit is een beukend kwartet dat de grenzen van Rock & Roll, Blues, Jazz, Rythm & Blues en Soul verlegt. Een 4-mans formatie die niet tevreden is met de helft maar altijd en eeuwig tot op de bodem van hun eigen kunnen gaat… En dat lukt… Altijd! En dat voelt het publiek… en geniet.

Omdat deze enthousiaste mannen laten horen en voelen dat deze muziek door en door puur en ongecompliceerd lekker is…

Tenorsaxofonist en bandleider Wouter Kiers besloot na jarenlang touren met vele bands en diverse stijlen spelend het over een andere boeg te gooien. Wouter speelt op hoog niveau en trad op met de grote namen. Van zijn eigen bandjes was Kiers & de Vries wel het meest berucht. Wouter Kiers staat al op vele CD’s vastgelegd, tourde door Japan met Hans Dulfer, trad meermaals op bij het internationale North Sea Jazz Festival…en vul maar aan !

Op het moment dat Wouter de Amerikaanse tenor saxofonist “Sax” Gordon Beadle aan het werk zag begon zijn oude voorliefde voor de Roots enorm te kriebelen. Langzaam ontstond er een plan om een nieuwe band te beginnen waarin Rythm & Blues, het knetteren, scheuren, honken, shouting & screaming der tenorsaxofoon centraal zou staan. Zo ontstond halverwege 2005 Blood, Sweat & Kiers. Hij formeerde Blood, Sweat & Kiers met zijn favoriete muzikanten die hij in de loop der jaren had ontmoet. Blood Sweat & Kiers is uiteindelijk een uniek gezelschap geworden en in te passen op de verschillende podia in binnen- en buitenland.

Bezetting:

• Wouter Kiers – tenorsax / vocals

• Chris “C” Clemens – gitaar / vocals

• Ab Hansen – basgitaar / vocals

• Maarten Kruijswijk – drums

Meer informatie: http://www.wouterkiers.nl/

HOOFDSPONSOR