Hevank DofferBlues

Hevank DofferBlues

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Ben Poole (UK)

Ben Poole (UK)

De achtentwintig jaar oude gitarist en zanger Ben Poole uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.

A really great player

– Gary Moore

Maar Ben Poole overstijgt de grenzen van bluesrock en dat hoor je ook duidelijk op zijn laatste alom geprezen album “Time Has Come”. Van blues tot rock, van soul tot funk en gospel, hij bestrijkt het hele palet. De dynamiek van z’n optredens is uniek, van subtiel vingerwerk naar een scheurende gitaar, altijd met heel veel gevoel en virtuositeit.

Ben Poole toerde al als special guest mee met o.a. Kenny Wayne Shepherd, Matt Schofield, King King en ontving terecht overal lovende kritieken.

Ben Poole kan goed overweg met de gitaar en steekt dat niet onder stoelen of banken, schitterend

– Rootstime

In 2009 had hij de eer Richie Kotzen’s hele Europese tour te mogen openen. Van 2008 tot 2011 was Ben Poole leadgitarist in de band van Dani Wilde en toerde met haar in heel Europa. Daarna richtte hij zijn eigen band op die in het eerste jaar van haar bestaan voor de “British Blues Awards” genomineerd werd.

Imponerend optreden! Ongelofelijk hoe deze jongeman zijn gitaar beheerst en bespeelt

– Blueszine

Binnen heel korte tijd was de band op een aantal van de meest gerenommeerde blues- en rockfestivals in Europa te zien, met inbegrip van Glastonbury Festival (UK), Breda Barst Festival en Culemborg Blues Festival (NL), Sierre Blues Festival (CH), Grolsch Blues Festival (D) en Swing Wespelaar Festival (B).

Begin 2013 publiceerde Ben zijn indrukwekkende debuut album “Let’s Go Upstairs” die een zeer gevarieerde mix van blues, blues rock en soul songs bevat en geproduceerd werd door sterproducer Isaac Nossel (Jeff Beck, Tina Turner, Robin Trower, Jack Bruce, Roger Daltrey, Def Leppard).

Amazing – I loved his playing… I really loved his playing

– Jeff Beck

Zijn tweede album “Live at Royal Albert Hall” is live opgenomen door de BBC, oogstte lovende kritieken in heel Europa en versterkte zijn status van uitzonderlijke kunstenaar met een gevarieerd repertoire en een heel eigen handschrift op de gitaar.

Meer info: benpooleband.com

HOOFDSPONSORS